eHerkenning

Vanaf januari 2020 (dus vanaf boekjaar 2019) moeten de aangiftes loonheffingen en VpB on-line gebeuren (en voor enkele stamrecht BV's ook de BTW aangifte).
Het on-line inloggen moet zeer veilig gebeuren en de overheid eist daarom 'eHerkenning'. 
Er zijn daarvoor diverse niveau's gedefinieerd en de fiscus eist minimaal EH3. Dat is een 2-factor inlog methode: na inloggen met je inlognaam en wachtwoord krijg je nog een SMS met een unieke code.

Elke 'rechtspersoon', dus ook elke stamrecht BV, moet òf zelf eHerkenning aanvragen òf een adviseur machtigen via een zgn. 'ketenmachtiging'. In het laatste geval zal de adviseur dit voor de BV regelen bij de leverancier van eHerkenning. Dan kan alleen de adviseur de aangiftes doen en dat kost extra geld.

Een overzicht van toegestane leveranciers staat hier. - je hebt aleen "eH3 voor de belastingdienst" nodig dus zelf even rondshoppen. Heb je eH3 alleen voor de belastingdienst dan is een compenstatie mogelijk - ze deze link.
Ik kan alleen ketenmachtiging regelen, geen eHerkenning, dat moet de directeur van de BV zelf doen. Je kunt ook niet mixen, via mij ketenmachtiging regelen en toch zelf de de aangiftes doen.

Ik kan tegen een meerprijs via ketenmachtiging de aangiftes voor je stamrecht BV verzorgen. Ik kan dat maar in beperkte mate doen, anders kom ik gewoon tijd te kort om alle jaarrekeningen op tijd op te stellen! Voor ketenmachtiging is geen compensatie geregeld en zelf eHerkenning aanvragen en de aangiftes blijven doen is het goedkoopst.

De keuzemogelijkheden en een prijsvergelijking:
1. Je doet alles zelf: de BV vraagt zelf eHerkenning aan en dat kost nu ongeveer € 25 per jaar. Mijn factuur blijft hetzelfde, de BV betaalt zelf separaat de kosten van eHerkenning aan de leverancier.
2. Ik doe de VpB aangifte voor je BV: ik regel ketenmachtiging en de extra kosten worden 20 (ketenmachtiging) + €50 (VpB aangifte) + btw = 84.70 per jaar. De BV betaalt zelf niets aan de leverancier van eHerkenning. Mijn factuur bestaat dus uit de normale kosten + €84.70, dat is dus ongeveer €60 duurder dan zelf doen.
3. Ik doe aangiftes VpB èn de aangiftes loonheffingen: dan worden de extra kosten €
20 (ketenmachtiging) + 50 (VpB aangifte) + €75 (loonheffingen aangifte) + btw = €175.45.  De kosten voor de BV worden dan de standaardkosten + €175.45. Alles zelf doen is dan dus ongeveer €150 goedkoper. 

Contact: 06 13 99 44 03 of zie de contact pagina.