W/V rekening en balans voor ZZPers

Vorig jaar ben ik begonnen met de eerste cliënten voor het opstellen van de winst en verliesrekening en de balans voor de inkomstenbelasting voor ZZP'ers. Dit jaar kunnen er weer een aantal bij!

Ik doe dit alleen voor ZZP'ers met een vergelijkbare business als ik d.w.z. in een adviserende functie. Zaken met productie, voorraden en bijbehorende waardering kan ik niet aan (anders gezegd het zit niet in het spreadsheet dat ik nu zelf gebruik). Ook het in dienst hebben van iemand met bijbehorende werkgeversafdrachten kan ik niet verwerken. Een andere beperking is dat het maximale aantal bedrijfsmutaties beperkt dient te zijn tot, zeg, 100.
BTW neem ik natuurlijk wel mee. 

Ik maak dus alleen het ondernemersdeel in de IB aangifte: de winst- en verlies rekening en de balans (activa en passiva). De rest van de IB (salaris van een reguliere werkgever, uitkeringen, eigen huis etc) doe je zelf. Maar ja, dat is vaak al zeer eenvoudig gemaakt met de vooringevulde gegevens. Zo heeft Elsevier besloten om de belasting CD-ROM niet meer aan te bieden!

Ik mail je vooralsnog alleen een invulinstructie en de gegeven waarden kun je meteen in het IB programma invoeren. Er komt dus geen formele jaarrekening, dat is misschien iets voor later.

De prijs is € 159 (ex.btw) waarbij ik zoals gebruikelijk een stuk zelfwerkzaamheid verwacht: alle zakelijke mutaties aanleveren in een Excel spreadsheet met drie kolommen: bedrag (+=inkomsten, - = uitgaven van het bedrag inclusief BTW), datum en een doeltreffende omschrijving. Ook overschrijvingen vanuit prive naar het bedrijf en omgekeerd moeten erin. Voorbeeld spreadsheet staat ter beschikking.
Ik doe zelf alle inkomsten en uitgaven van mijn ZZP activiteiten via een zakenrekening en gebruik gewoon de XLS of CVS (komma gescheiden bestand) download van de bank - dat is natuurlijk ook prima.

Voor vragen of meer info, gewoon mailen of bellen!

Het devies van de Stamrecht Ingenieur: Vakkundig, snel en goedkoop!
Contact: 06 13 99 44 03 of zie de contact pagina.